A Real Madrid 70 millió euróért vinné Rooneyt

Újabb galaktikusnak nevezhető játékos megszerzésén töri a fejét már egy ideje Florentino Pérez, a spanyol Real Madrid labdarúgócsapatának elnöke. Angol sajtóinformációk szerint a spanyol klubvezető ezúttal a Manchester United klasszisát, Wayne Rooneyt szeretné a csapatába csábítani. Ehhez viszont az ismételt jelentős, 70 millió eurós kiadást nagy bevételekből fedezné: Gonzalo Higuaínt és Sami Khedirát is az angol piacon bocsátaná áruba.

Pérez korábban már megszerezte csapatának az angol labdarúgás ügyeletes zászlóvivőjét, 2003-ban David Beckhamet, aki után a jelenlegi kirakatember, Rooney öltözhet fehérbe. José Mourinhónak állítólag nem lenne ellenére a támadó érkezése, hiszen szeretné ismét egy csapatban látni az angol támadót korábbi manchesteri társával, a portugál aranylabdás Cristiano Ronaldóval.

A madridi sztárigazolások jelentős kiadásokkal jártak a múltban, a klubelnök azonban ezúttal a bevételi oldalon is nagy összeget szeretne látni. Nem egyirányú lenne a forgalom: Rooney érkezne, Gonzalo Higuaín és Sami Khedira pedig Angliába menne. Sőt, Lassana Diarra is…

Sir Alex Ferguson elsősorban csapata középpályás játékát szeretné stabilabbá tenni, sérülések és gyenge egyéni teljesítmények egyaránt okoztak problémát az MU-nál. Erre lehet megoldás Khedira, a német válogatottért 20 millió eurót sem sajnálnának az angolok. Ráadásként jöhetne Lassana Diarra, aki plusz hatmillió eurós kiadást jelentene manchesteri, míg bevételt a madridi oldalon. (A rend kedvéért jegyezzük meg, az MU vezetőinek fantáziáját a brazil Kaká is megmozgatta, de a madridiak róla már kijelentették, hogy nem eladó.)

A Rooneyért felajánlani kész 70 millió euróból azonban még így is jelentős tétel hiányozna, ezt egészítheti ki Roman Abramovics 50 milliója, amiért Higuaínt vinné a Chelsea-hez. A londoniak helyzetkihasználásával akadtak gondok mostanság, az argentin pedig kimondottan jól teljesít az elmúlt hónapokban, eltekintve időközi hosszú sérülésétől.

forrás: nso.hu