Megfelelő ajánlat esetén a Roma lehet Nani új klubja

A Goal.com értesülése szerint az olasz élvonalbeli pontvadászat küzdelmeire készülő AS Roma szerződtetné a Manchester Unitedtól Nanit. Könnyen elképzelhető, hogy a portugál szívesen költözne Olaszországba, csakhogy David Moyes, a Vörös Ördögök menedzsere nem akarja áron alul eladni a klub egyik legnagyobb értékét.

Rudi Garcia, a rómaiak vezetőedzője szeretné, ha a portugál klasszis lenne a fővárosiak tizennegyedik nyári szerzeménye, és bár úgy tűnt, az olaszoknak akad egy komoly riválisuk a Nani megszerzéséért folytatott versenyben, a dúsgazdag AS Monacónál végül úgy döntöttek, nem mozdulnak rá a szélsőre. Beszámolók szerint a Galatasaray ugyancsak szerette volna magához édesgetni a válogatott futballistát, ám miután a United elutasította 7 millió eurós vételi ajánlatukat, a törökök elálltak az üzlettől.

A 26 esztendős játékos kevés lehetőséget kapott a manchesteriek felkészülési mérkőzésein, a Crewe ellen ugyan két gólt is szerzett, ám ezen kívül csupán az AIK Solna ellen lépett pályára, utóbbi találkozón ráadásul megsérült. David Moyes, az angolok menedzsere júliusban arra tett utalást, hogy Nani szerepel a terveiben és szeretné meghosszabbítani a portugál 2014 nyaráig érvényes szerződését.

Igen ám, csakhogy a Zöld-foki Köztársaságban született labdarúgó az elmúlt szezonban mindössze tizenhét összecsapáson jutott szóhoz a Vörös Ördögöknél, vagyis hat esztendő után a több játéklehetőség érdekében távozhat az Old Traffordról. A fiatal Wilfried Zaha, valamint Antonio Valencia és a sérülése után újra százszázalékos Ashley Young mellett Naninak nincs garantált helye a United kezdőcsapatában. Ebben a tekintetben persze Rómában sem várna könnyű feladat rá, hiszen olyan játékosok szerepelhetnek a posztján, mint Erik Lamela, az örökifjú Francesco Totti vagy a friss szerzemény Gervinho.

Egy biztos, a United nem fogja meggondolatlanul, áron alul elherdálni egyik legnagyobb értékét, Nani csak megfelelő ajánlat esetén inthet búcsút a manchesterieknek.

A Roma vasárnap a Chelsea-vel vív felkészülési mérkőzést, augusztus 25-én pedig a Livorno otthonában kezdi a bajnokságot. A bet365 17-szeres pénzt fizetne, ha a Farkasok a Serie A első helyén végeznének.

hatharom.com