Tény, hogy a Manchester United bajnoki rajtja nem sikerült jól. Az is tény, hogy annak ellenére, hogy Rooneyék vezetik csoportjukat a BL-ben, a Bayer Leverkusen 4-2-es legyőzésétől eltekintve teljesítményük nem volt éppen a legmeggyőzőbb. A média sok helyen megkérdőjelezte már a „vörös ördögöket”, most lássuk, mit gondolnak maguk a játékosok.

A Manchester United négy győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel jelenleg a táblázat 8. helyén áll, miután a 9. fordulóban hazai pályán, kétszer is hátrányból felállva, 3-2-re legyűrte a Stoke együttesét.

A nehezen megnyert mérkőzést követően Patrick Evra kiegyensúlyozottságot kér csapatától.

„Nem játszunk rosszul, de valamit mégsem csinálunk elég jól. Ebben az évben nem vagyunk kiegyensúlyozottak, és ezen nagyon gyorsan változtatnunk kell, ha meg szeretnénk nyerni minden sorozatot. Ha majd megint megnyerünk 10 meccset egymás után, na akkor mondom én, hogy a United jó úton halad.”

„Most mindenki láthatja, hogy egyelőre nem vagyunk ezen a szinten, de nagyon jó edzéseink vannak, és jó taktikai utasításokat kapunk mérkőzések előtt, épp csak az eredmények hiányoznak. Nem számít, hogy milyen játékkal, de pontokat kell szereznünk, ha ez megvan, akkor talán elkezdhetünk szépen focizni.”

A problémákat illetően megszólalt a „vörös ördögök” középpályása, Michael Carrick is.

„Most nincs értelme a múlttal és a táblázattal törődni, az egyetlen dolgunk az, hogy megnyerjük soron következő mérkőzéseinket. A hétvégén megszereztük a három pontot, és itt lenne az ideje, hogy hasonlóan harcosan lépjünk pályára minden találkozón.”

A hétvégén győztes gólt szerző Javier Hernandez a bajnoki eredmények helyett a hétvégi győzelemről és David De Gea teljesítményéről beszélt, akit a spanyol labdarúgás hozzáértői lassan jobbnak tartanak az Iker Casilla, Victor Valdes, Pepe Reina hármasnál is.

„Kaptunk két gólt, de David fantasztikusan védett. Csapatsportban mindenki teljesítménye egyformán számít, de a hétvégén David kivételesen teljesített. Egyértelműen a világ legjobb kapusai közé tartozik. Itt volt nekünk a nagyszerű Edwin is, és David kezd hozzá hasonlóan teljesíteni.”

Csapatunk kedden a Norwich City ellen játszik a Ligakupában az Old Traffordon, a labdarúgás fogadás szorzói alapján könnyed hazai győzelem prognosztizálható.