Moyes: Remélem, egyszer még dolgozhatok Ronaldóval

A Manchester United vezetőedzője, David Moyes szeretne egyszer a klub egykori sztárjával, Cristiano Ronaldóval dolgozni, akit a Real Madrid még 2009-ben szerzett meg akkor világrekordot jelentő 80 millió fontért.

David Moyes vezetőedző tehát beállt azon edzők hosszú sorába, akik szeretnének az aranylabdás játékossal dolgozni, némi különbség persze, hogy a skót szakembernek talán némi esélye is van erre, persze ehhez a Real Madridnak is lesz egy-két szava.

Korábban napvilágot láttak olyan hírek, miszerint a portugál klasszis szívesen visszatérne egykori klubjához, azóta azonban változott egy s más. Változott például, hogy a 28 esztendős labdarúgó 2018-ig hosszabbított a Reallal. Ezen felül Ronaldo nemrégiben eladta Manchester közeli házát, ráadásul a napokban kijelentette, el tudja magát képzelni, ahogyan a Real Madridból vonul vissza.

A Bajnokok Ligája fogadás oddsai alapján a United szerdán majd nehéz meccsre számíthat Leverkusenben.

Mindezek ellenére Moyes bízik benne, hogy egy napon dolgozhat majd a portugál válogatottat a brazíliai világbajnokságra kijuttató játékossal.

„A Manchester Unitednél mindenki azt mondaná, hogy ő a legprofibb futballista. Sajnos nem voltam elég szerencsés ahhoz, hogy együtt dolgozhassak Ronaldóval, de remélem, egyszer még vissza tudjuk szerezni őt.”

Moyes aztán realisztikusabb témakörre áttérve, csapata jelenlegi formájáról és Maroune Fellaini beilleszkedéséről beszélt.

„A gyengébb kezdetet követően jó formában futballozunk, és jó sorozatot tudhatunk magunk mögött. A válogatott szünet nem könnyíti meg helyzetünket, de mindenképpen szeretnénk folytatni önbizalom növelő sorozatunkat.”

„Fellaini jobb játékos annál, mint amennyit megmutatott eddig, és ezt ő is tudja. A Manchester Unitedhoz érkező labdarúgóknak általában időbe telik, amíg hozzászoknak a környezethez. Fellaininek erre nem volt lehetősége, egyből bedobtuk őt a mély vízbe, hiszen a nehéz időszakban nem igazán volt más lehetőségünk.”

A „vörös ördögök” legközelebb a Premier League 12. fordulójában a Cardiff ellen bizonyíthatnak. Az élő fogadás szolgáltatásának köszönhetően akár a találkozó közben is megteheted tétjeid.