Sir Alex Ferguson, a Manchester United legendás menedzserének könyve nagy port kavart, több kiváló játékost és szakembert is kritizált a skót. Steven Gerrard, az ősi rivális Liverpool csapatkapitányának rosszul estek Ferguson szavai, mert…

Az angol válogatott középpályást többször meg akarta szerezni Ferguson, de nem tudta egyszer sem az Old Traffordra csábítani. Gerrard tiszteli és elismeri a skót szakembert és teljesítményét, éppen ezért is estek számára rosszul a szavai.

„Van egy levelem tőlük, amelyben hétéves szerződést ajánlva arra akartak rávenni, hogy igazoljak hozzájuk, tizenhárom éves voltam akkor” – mondta Gerrard. „Aztán a 2002–2003-as szezon elején is megpróbáltak megszerezni. Egyértelműen elutasítottam őket, szóval nem tudom a szívemre venni a dolgot.”

„Őszintén szólva kicsit csalódott voltam, amikor a véleményét olvastam, amely szerint nem vagyok topjátékos. Álmatlan éjszakákat azért nem okozott, mindenkinek meglehet a maga véleménye. Nagy rajongója vagyok Alex Fergusonnak, fantasztikus, amit a futballban elért, ezért is vették meg annyian a könyvét már az első héten.”

A 2005-ös Bajnokok Ligája-győzelem után Gerrardét rengeteget tervezett fizetni a Chelsea, de a helyi születésű „Stevie G” hű maradt nevelő együtteséhez, ezt a döntését pedig nem bánta meg.

„Elgondolkodtam rajta, mivel a Chelsea-nél nagy dolgok történtek akkoriban. Temérdek pénzt költöttek el, a Liverpoolnál pedig abban az időben nem mentek jól a dolgok, a kapcsolatom pedig nem volt tökéletes Rafa Benítezzel.”

A sportfogadás piacain fellelhető oddsok alapján a United kemény, szoros meccsre számíthat a Tottenham Hotspur vendégeként.