Welbeck gólja három pontot ért a tartalékos MU-nak (videó)

Az angol Premier League 19. fordulójában az erősen tartalékos Manchester United Danny Welbeck találatával elhozta a három pontot a Norwich City otthonából.

Nem volt elég a Manchester United híveinek, hogy a fordulónak a hetedik helyről vágtak neki, a Norwich City elleni bajnoki előtt Marouane Fellaini, Nani, Robin van Persie, Phil Jones és Rafael után Wayne Rooney is kidőlt, mégpedig lágyéksérülés miatt. Így is hatalmas vendégfölénnyel, ám helyzetek nélkül kezdődött a mérkőzés, majd az első negyedóra után átvették a „kanárik” a kezdeményezést, sőt előbb Russell Martin, majd Gary Hooper ziccerénél kellett védenie David De Geának. Nem csak átmenetileg kapta kézbe a gyeplőt a hazai csapat, el sem engedte a szünetig: az első félidőben még kétszer szerezhetett volna gólt a Norwich, ám Sébastien Bassong és Wesley Hoolahan is pontatlanul célzott, noha mindketten az ötös előteréből próbálkozhattak.

A második félidőre Ryan Giggs helyett Danny Welbecket küldte ki a pályára David Moyes, és ez remek húzásnak bizonyult, mert egy negyedórányi futballt követően a fiatal támadó higgadtan kihasználta a hazai védelem teljes csődje nyomán kialakuló ziccerét: 0–1!

Moyes lecserélte az ismét nagy csalódást okozó Kagava Sindzsit is, akit Adnan Januzaj váltott, miközben a hazaiaknál lehetőséget kapott a holland gólvadász, Ricky van Wolfswinkel – csakhogy éppen a közönségkedvenc középcsatár, Gary Hooper helyén. Nem tudott azonban a Norwich olyan sebességfokozatba kapcsolni, mint az első félidőben, eseménytelenül csordogáltak a percek – ha nem is könnyen, de győzött a Manchester United, immáron zsinórban hatodszor.

forrás: nso.hu