Moyes nem magyarázkodott a pocsék bizonyítvány miatt

A Manchester United tizenegyesekkel kikapott a Sunderlandtől az Angol Ligakupa elődöntőjének visszavágóján, vagyis a Fekete Macskák játszhatnak a trófeáért a Manchester Cityvel. A Vörös Ördögök menedzsere bevallotta, megérdemelték a vereséget.

A United 1-0-ra megnyerte a rendes játékidőt, következett a hosszabbítás, kivel az első meccsen 2-1-re a Sunderland győzött. A 118. percben Bardsley, majd az utolsó percben Hernández szerzett gólt, vagyis következtek a tizenegyesek. A két csapat a tíz tizenegyesből mindössze hármat értékesített, a gyárvárosiaknál egyedül Darren Fletcher lőtte be a sajátját. Gus Poyet egyttese bravúrral kiejtette a Manchester Unitedet, a másik manchesteri sztárcsapapattal, a Cityvel döntőzik.

“Elismerésem a Sunderlandnek. Jól játszott, ez rólunk korántsem mondható el. Amikor az utolsó pillanatokban egyenlítettünk, azt hittük, felálltunk, visszajöttünk, kaptunk egy esélyt a büntetőkkel, de összességben pocsékul futballoztunk a mérkőzésen. Rengeteg olyan meccsünk volt a szezonban, amikor nagyszerűen teljesítettünk, de nem kaptunk érte jutalmat. A ma estéért viszont nem érdemeltünk volna semmit. Lett volna lehetőségünk kétgólos vezetésre, de kulcspillanatokban rendre rossz döntéseket hoztuk. A lényeg, hogy a Sunderland megérdemelte a továbbjutást” – értékelt David Moyes.

A skót menedzser nem volt hajlandó túlzottan kritizálni David De Geát, noha a spanyol kapus benne volt Phil Bardsley góljában. “David remekül véd az egész szezonban. Az emberek olykor hibáznak. Mondhatjuk, hogy sokba került, de ilyen a foci” – fogalmazott Moyes.

A riporterek Juan Matáról is faggatták volna a Vörös Ördögök főnökét, de ő nem volt hajlandó kommentálni a pletykákat. Ugyanakkor küszöbön áll a spanyol középpályás szerződtetése, a mértékadó Sky Sports szerint a Chelsea megegyezett a Manchester Uniteddel, Mata csütörtökön orvosi vizsgálatra utazik az angol rekordbajnokhoz. A Kékeknél mellőzött játékmester 45 millió euróért válthat klubot. A Betfairnél 11.4-szeres a szorzója annak, hogy marad a Stamford Bridge-en.

A Manchester United szereplésére visszatérve, Moyes nyaka körül szorul a hurok, a csapat gyengébb ellenfelekkel szemben kiesett az FA-kupából és a Ligakupából, a Premier League-ben utolsó öt találkozójától kettőt elveszített. A BetVictor ugyanakkor továbbra is magas, kilencszeres oddsal kínálja Moyes menesztését, de most már illene megindulniuk felfelé a Vörös Ördögöknek. Hétvégén a Cardiff ellen javíthatnak.

hatharom.hu