Óriási licitálás kezdődhet Rooneyért, a Real Madrid is beszáll

Nem nyugszanak a kedélyek Wayne Rooney kapcsán. A Telegraph szerdán a Real Madriddal hozta kapcsolatba a Manchester United angol csatárát.

A Telegraph szerzője szerint órási licitálás kezdődhet Wayne Rooney kegyeiért a világbajnokságot követően. Habár a Manchester United eddig eltökélt volt, és valamennyi ajánlatot visszautasított, a világbajnokság után változhat a helyzet. Az angol csatárnak jövő nyáron lejár a szerződése és a mostani szezon végéig biztosan nem fog tárgyalni a hosszabbításról. Ráadásul ha az angol csapat kiszorul az első négyből a Premier League-ben és nem indulhat a Bajnokok Ligájában, akkor Rooneyt még nehezebb lesz megtartani.

A rivális csapatok is erre spekulálnak. A Chelsea menedzsere, José Mourinho biztos benne, hogy a Manchester United hazai környezetben nem értékesítené Rooneyt, ám külföldre hajlandó lehet elpasszolni. A Telegraph úgy véli, itt jöhet képbe a Real Madrid és Cristiano Ronaldo. A portugál szélső remek párost alkotott Rooneyval a Manchester Unitednál, és minden bizonnyal ismét szívesen játszanának együtt. A királyi gárda tavaly nyáron végig csatárt keresett, Luis Suárezzel, Radamel Falcaóval is szóba hozták, de végül egyiküket sem sikerült megszereznie. Közben Gonzalo Higuaínon túladott, így jelenleg Karim Benzema az egyetlen nemzetközi mércével is magasan jegyzett támadója.

A Telegraph szerint a Real elnöke, Florentino Pérez régóta szeretné fehér mezben látni Rooneyt és a lap egyelőre 25 millió fontos ajánlatról ír, ami így elsőre kevésnek tűnik. A királyi gárda nem először “támadja” a Manchester United keretét, korábban Cristiano Ronaldót, Ruud van Nistelrooyt, David Beckhamet és Gabriel Heinzét csábította el. A Real mellett a Chelsea ismét tehet egy próbát Rooneyért, aki ha jól teljesít a világbajnokságon és valóban nem akar hosszabbítani, akkor a kőgazdag csapatok, a PSG, a Monaco és a Manchester City érdeklődését is felkeltheti…

Közben a Manchester United már megkezdte az óvintézkedéseket. A Sunday People szerint, ha Rooney távozna, akkor Edinson Cavanival pótolhatják.

hatharom.hu