Fletcher védelmébe vette De Geát

Darren Fletcher csapattársa védelmébe kelt az angol Ligakupa-búcsút követően. A Manchester United kapusa, David De Gea nagyot hibázott a hosszabbítás utolsó percében, hiszen ha akkor nem védi be a sunderlandiek lövését, vélhetően az ö csapata jutott volna be a március 2-ai döntőbe.

Phil Bardsley már lépni alig bírt a 120. percben, jó 16 méterről eleresztett lövése középre is tartott, De Gea azonban mellé nyúlt, így a Sunderland 1-1-re alakította a mérkőzés állását és továbbjutásra állt. Adnan Januzaj azonban egy minutummal később a bal oldalról adott be, a labda pedig Javier Hernandezt találta meg, aki így kiharcolta a büntetőpárbajt.

A United öt rúgója közül csupán Fletcher volt az, aki képes volt értékesíteni saját büntetőjét, így nem is meglepő, hogy a “vörös ördögök” végül kikaptak. A skót középpályás szeretné, ha minél előbb túltennék magukat a kiesésen, De Geát pedig a védelmébe vette.

“David rendben lesz. Nagyszerűen teljesített eddig. Nem tudok nála jobb kapust mondani az elmúlt 18 hónapban. Ő az, aki az egyik legpozitívabb teljesítményt nyújtja az idei szezonban. Érthetően csalódott, de minden kapus hibázik. Bizonyítani fogja, hogy milyen remek kvalitásokkal is rendelkezik” – vélekedett Fletcher, majd a büntetőpárbajról is ejtett néhány szót. “A tizenegyesek már csak a szerencsén múlnak, de nekünk csalódottnak kell lennünk, mivel csak egyet értékesítettünk. Megvolt a lehetőségünk, hogy még meccsben maradjunk, de képtelenek voltunk berúgni. Az, hogy az Old Traffordon csak egyet rúgtunk be, nem jó, nem is lehet ellene kifogásunk.”

Mivel a United már korábban búcsúzott az FA-kupától, így a Premier League mellett csak a Bajnokok Ligájára koncentrálhat. Legközelebb január 28-án lép pályára David Moyes csapata, ellenfele majd a Cardiff City lesz az Old Traffordon. A fogadás piacán fellelhető szorzók alapján a hazaiak a mérkőzés esélyesei.

További labdarúgás akciók a linken keresztül érhetőek el.