Moyes: Ha nem fejlődnek a játékosok, menniük kell

A Premier League 7. helyén álló Manchester United vezetőedzője, David Moyes keményít a klub háza táján, és kiadhatja azoknak az útját, akik nem az általa elvártak szerint teljesítenek. Az élvonal címvédője 77 millió euróért erősített a szezonban, ennek ellenére nem úgy teljesít, ahogyan azt a korábbi években megszokhattuk a klubtól.

A több szempontból is sikertelennek nevezhető nyári átigazolási időszak végén Marouane Fellaini 32,5 millió euróért érkezett a „vörös ördögökhöz”. A belga labdarúgó sokak szerint nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a kritikusabbak szerint a United pedig csak egy „hajat” vett.

Az FA-kupából és a Ligakupából való kiesés, valamint a 22-ből hét elvesztett bajnoki igen nagy nyomás alá helyezte a skót szakembert, aki így további erősítésekbe fogott, és 44,5 millió euróért megszerezte a Chelsea-nél kevés játéklehetőséghez jutó Juan Matát.

Az 50 esztendős tréner Mata megszerzését követően elárulta, a spanyol játékmester érkezése még csak a kezdet, vérfrissítés következhet a „vörös ördögöknél”.

„Csalódott vagyok, hogy nem vagyunk sokkal jobb pozícióban, de nem fogom hagyni, hogy ez történjen ezzel a nagyszerű klubbal” – mondta Moyes. „Vállalom a felelősséget az eddig történtekért, és most úgy érzem, változtatnunk kell. Habár januárban már valószínűleg nem igazolunk többet, Mata még csak az átalakulás kezdete volt.”

„Természetesen mindenkinek szerettem volna megadni a bizonyítási lehetőséget, hogy aztán megfontolt döntést hozhassak. Voltak, akik éltek vele, és voltak, akik nem. Sajnos lesznek olyan futballisták, akiktől el kell majd köszönnünk, és újakat kell igazolnunk helyettük.

Persze nem ijedünk meg ettől, hiszen ilyen a futball, és tudjuk, hogy ezt kell tennünk. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk a bajnokságot illetően, de mindent megteszünk azért, hogy javítsunk jelenlegi helyzetünkön.”

Ahogy maga a sorozat, úgy a Bajnokok Ligája fogadás is folytatódik a tavasszal a legjobb szorzókkal. További labdarúgás akciók ide kattintva vehetők igénybe.