Mata még bízik a sikeres szezonhajrában

A hátralévő 12 fordulóban minimum 11 pontot kellene ledolgoznia a hetedik Manchester Unitednek a negyedik Liverpoollal szemben – Juan Mata szerint erre minden esélye megvan a címvédőnek.

A januári átigazolási időszakban szerződtetett spanyol középpályás szerint nagy harc van a csapatok között a Bajnokok Ligája-indulást jelentő pozíciókért, és a Unitedon kívül a Tottenham Hotspur és az Everton is szeretne ott lenni az első négy hely valamelyikén.

Mata úgy véli, csapatának csak két-három-négy meccset kellene nyernie zsinórban ahhoz, hogy elinduljon felfelé – mert ha ez megtörténne, akkor képesek lennének az első négyben zárni.

“A szándékunk az, hogy elérjük a Bajnokok Ligája-indulást érő helyek egyikét” – mondta Mata a Canal Plusnak. “Ez nehéz lesz, hiszen a Liverpool jól szerepel, de az Arsenal, a Tottenham és az Everton is jó munkát végez, de mi is egy olyan csapat vagyunk, amely elérheti ezt a célt. Ez a Manchester United. Amikor ez a klub kettő, három vagy négy meccset nyer egyhuzamban, visszanyeri győztes mentalitását. Fel fogunk jönni, szerintem sikerülni fog, ehhez azonban meccseket kell nyernünk.”

Mata a télen azért váltott, mert a Chelsea menedzsere, José Mourinho nem igen számolt szolgálataival, viszont David Moyesnál érzi, fontos és értékes tagja a közösségnek.

“Éreztette velem, hogy mennyire is fontos vagyok itt, és azt hiszem, hogy ez egy alapvető dolog, miután a klub annyi pénzt költött rám” – folytatta a spanyol, aki hazájában a Valencia labdarúgójaként vált igazán híressé. “Nagyszerű érzés, amikor a menedzser azt mondja neked: ‘Juan, fontos vagy a csapatnak, és arra van szükségünk, hogy minél többet legyen nálad a labda’, és én ezt próbálom is elérni. Moyesszal jó a kapcsolatom, barátságos, és ha a futballpályán kívül nézzük, akkor is egy remek személyről van szó.”

A United szombat este a kiesés ellen menekülő, jelenleg 15. Crystal Palace-hoz látogat. A bukmékerek és a fogadási tippek alapján a “vörös ördögök” az abszolút esélyesek, viszont a londoniak legutóbbi három hazai meccsüket egyaránt megnyerték. Moyes csapatának nehéz dolga lesz a Selhurst Parkban.