MU: Van Gaal hároméves szerződést kötött

A Manchester United labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy a holland Louis van Gaal lesz a következő szezontól az együttes menedzsere, a szakemberrel hároméves szerződést kötöttek. Első számú segítője Ryan Giggs lesz, de a stábban helyet kap Frans Hoek és Marcel Bout is mint segédedző.

Az angol sajtó már a múlt héten kész tényként kezelte, hogy a jelenleg még a holland válogatottal a világbajnokságra készülő Louis van Gaal veszi át a Manchester United irányítását a nyári torna után. A 62 éves edző érkezését az előzetes várakozásoknak megfelelően ma jelentette be hivatalosan az angol klub honlapja.

„Mindig is szerettem volna a Premier League-ben dolgozni – kezdte bemutatkozó beszédét Van Gaal. – Nagyon büszke vagyok rá, hogy a világ legnagyobb klubjánál, a Manchester Unitednél dolgozhatok. Jártam már az Old Traffordon ellenfélként, ezért tudom, milyen elképesztő a hangulatot teremtenek itt a szurkolók. Ennek a klubnak nagy céljai vannak, ahogy nekem is. Biztos vagyok benne, hogy együtt történelmet írunk.”

Van Gaal hároméves szerződést kötött. Első számú segítője a csapat legendás futballistája, Ryan Giggs lesz. A walesi már a befejeződő szezonban is dolgozott a szakmai stábban, az utolsó négy fordulóban irányította a csapatot a menesztett David Moyes helyett. Van Gaal stábjában helyet kap még Frans Hoek és Marcel Bout is mint segédedző.

Louis van Gaal korábban az Ajaxot, a Barcelonát és a Bayern Münchent is irányította. Több mint húszéves tapasztalattal a háta mögött megnyerte már a Bajnokok Ligáját, az UEFA-kupát. Négyszeres holland, kétszeres spanyol, egyszeres német bajnok. A World Soccer magazin 1995-ben a szezon menedzserének válaszottta, 2009-ben a legjobb holland edző lett.

forrás: nso