Felkészülés: Van Gaal 7-0-val mutatkozott be az MU-nál (videó)

Lejátszotta első tengerentúli, nyári felkészülési mérkőzését a Manchester United labdarúgócsapata: a „vörös ördögök” kispadjára a holland válogatottól érkező Louis van Gaal sokkal jobb nyitányra aligha számíthatott, ugyanis fiai 7–0-ra kitömték az észak-amerikai bajnokságban (MLS) meghatározónak számító Los Angeles Galaxyt.

Van Gaal a holland válogatottnál is alkalmazott 3–5–2-es felállással és a De Gea – Smalling, P. Jones, Evans – Valencia, Herrera, D. Fletcher, Shaw – Mata – Rooney, Welbeck kezdőcsapattal mutatkozott be a Manchester United-szurkolóknak. A hollandnak nem is kellett sokat várnia az első gólra, Juan Mata átadása után Danny Welbeck talált be. Az első félidő hajrájában Wayne Rooney duplázott, miután előbb gólra váltott egy büntetőt, majd kihasználta Tommy Meyer nagy hibáját.

Mindkét csapatnál jelentős változások történtek a második félidőre, az MU-nál mindössze két középpályás, Darren Fletcher és Ander Herrera maradt a pályán (Lindegaard – M. Keane, Fletcher, Blackett – Rafael, Cleverley, Herrera, R. James – Kagava – Nani, A. Young): előbbi visszahúzódott a védelem tengelyébe, utóbbinak pedig nagy érdemei voltak abban, hogy az angol csapat a hajrában Reece James és Ashley Young révén atomjaira szedte a Galaxyt. Mindkét szélső kétszer talált a kapuba, miközben az egész meccsen kiválóan osztogató baszk két assziszttal zárt, és James második góljánál is tőle indult az akció.

nso