Van Gaal bemutatkozott, mindent és mindenkit kritizált

Hiába nyert a Manchester United az AS Roma ellen, az angolok menedzsere, Louis van Gaal számos kritikát megfogalmazott. Másfél hete vezeti a csapatot, de most mutatta meg igazi arcát.

A Manchester United a Champions Cup elnevezésű felkészülési torna keretében lejátszott mérkőzésen 3-2-re verte az AS Romát Denverben. Az angol csapat három gólt szerzett az első félidőben, Wayne Rooney 25 méterről bombagólt vágott a jobb felsőbe, ezt Juan Mata átemelős találata követte, majd Rooney büntetőből villant. A második félidő hajrájában a Roma Pjanic és Totti révén szépített, 3-2 lett a vége. Louis van Gaal, a Manchester United mestere morgós kedvében volt, előbb a szervezőket szapulta, mert helyi idő szerint délután kettőkor, 31 fokos melegben kellett játszaniuk, majd csapatát kritizálta. “Nem játszottunk jól – fogalmazott Van Gaal. – Nem tudom, hogy a stadion helyzete, a levegő vagy valami más miatt, de ez nem volt normális. Fantasztikus gólokat szereztünk, 3-0 után tartanod kell a labdát, és futtatni az ellenfelet. Persze ilyen melegben ez rendkívül nehéz, nem is tettük, helyette visszaengedtük a Romát a meccsbe. Örülök a győzelemnek, de nem volt jó meccs. Ilyen forróságban képtelenség teljesíteni, a futballt ideális hőmérsékleten kell játszani. 55 ezer néző figyelt minket, de sokkal jobb játékot nyújthattunk volna, ha a szervezők az időpontra, nem pedig a tévések kérésére figyelnek.”

Van Gaal a cserekapusát, Ben Amost is letolta. Miralem Pjanic a saját térfeléről ívelt a manchesteri kapuba. “Lassan 63 éves vagyok és ha azt látom, hogy a labda 50 méterről, négy másodpercen át repül felém, akkor futni kezdek – utalt a holland a tréner a kapusra, aki lassan reagálta le a helyzetet. – Mit gondolnak?” Van Gaal másfél hete állt munkába Manchesterben, de már számos húzással magára irányította a figyelmet. Elrendelte, hogy csak angolul beszélgethetnek a játékosai, kérésére fákat ültetnek a klub carringtoni edzőközpontja köré, és az angol lapok szerint kihajítaná a játékoskeret felét. A rómaiak elleni meccs előtt a Manchester United 7-0-ra győzött a Los Angeles Galaxy vendégeként, akkor még semmi gondja nem volt a holland mesternek, aki most mutatta meg igazi arcát…

hatharom