Ryan Giggs, a Manchester United másodedzője hiszi, hogy új főnökének, Louis van Gaalnak az aprólékos figyelme a részletekre már most kifizetődött.  A „vörös ördögöket” teljesen lenyűgözte az amerikai turnén tapasztaltak és Giggs úgy véli, a holland módszereit jól fogadták a játékosok.

Giggs most már nem mint focista, hanem mint edző segíti a Unitedet. A walesi exkluzív interjút adott a MU TV-nek és elemezte, hogy milyen benyomást tett rá Van Gaal.

„Nagyon hamar rájött, hogy milyen hatalmas ez a klub” – mondta Giggs. „Az ő szavaival élve ’a szurkolók hihetetlenek’ voltak a felkészülési időszak alatt. Hosszú ideje már, hogy a legmagasabb szinten edzősködik, ezért nem fogja megijeszteni, vagy félelmet okozni számára a Unitednál való munka. Úgy gondolom, hogy ő egy óriási karakter. Elsősorban egy vezető és kikéri a tiszteletet, megköveteli a fegyelmet és egyfajta részletes struktúrát. De ezen a struktúrán belül természetesen szabadon mozoghat. Fantasztikus volt, a játékosok mindezidáig nagyon élvezték vele a munkát, és jómagam is természetesen. Nagyon aprólékos, reggelinél és ebédnél, sőt még különböző időpontokban is találkozunk és beszélgetünk az egész kerettel, és ott vannak ugye az edzések is. Minden előre megtervezett és nagyon aprólékos. Úgy gondolom, a srácok nagyon élveztek mindent, ami eddig történt, hiszen új impulzusok érték őket.”

Giggs nem bánta meg, hogy visszavonult. Leszögezte, nem érez megbánást azért, mert befejezte a 24 éves, nagyszerű játékos karrierjét. Imádja az új szerepét a MU-nál, mint Louis van Gaal segédedzője.

Giggs egy a MU TV-nek azt is elárulta, miért volt abban biztos, hogy most fejezi be a karrierjét.

„Ez egy óriási lehetőség volt, hogy elkezdhessem az edzői karrierem, és hogy egy remek, tapasztalt edzőtől tanulhassak” – magyarázta Giggs. „Hatalmas lehetőség volt ez nekem és imádom is. Minden más lett, amióta Louis megérkezett a csapathoz. Az új menedzser teljesen másképp dolgozik, cselekszik, mint ahogy azt eddig elképzeltem. Az ő munkája állandó, hiszen edzés előtt, edzés után, sőt még a tréningek közben is ő vezényel, pedig sok helyen ezt inkább a pályaedzőre bízzák. Ezek pedig rám is vonatkoznak, mint a segítőjére. Nagyon más ez az egész, hiszen játékosként csak az edzésekre kellett odafigyelni, de edzőként szinte egész nap dolgozom.”

Az angol labdarúgás legújabb szezonja már itt van a nyakunkon, nemsokára kezdetét veszi az új pontvadászat: hétvégén a Manchester United a Swansea Cityt fogadja.