Kikapott Van Gaallal az MU a Premier League nyitányán

A Premier League 2014–2015-ös szezonjának első fordulójának nyitó mérkőzésén a Manchester United hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a Swansea-tól, így a nyáron érkező holland menedzser, Louis van Gaal vereséggel mutatkozott be első bajnoki mérkőzésén az Old Traffordon.

Louis van Gaal az előre megjósolt 3–5–2-es felállásban, két újonccal (Blackettel a védelemben és Lingarddal a középpályán) küldte pályára fiait első tétmérkőzésén a Manchester United kispadján.

A nyáron kissé meggyengült Swansea nem ijedt meg a holland menedzser árnyékától, és a Manchester United sem tudta azt a lendületet a pályára tenni, amit az előszezon mérkőzésein már láthattunk a csapattól. Ennek eredményeképp nem kezdődött kegyetlen tempóban a PL-szezonnyitó, a hazaiak egyértelmű labdabirtoklási fölényük ellenére sem tudták akaratukat rákényszeríteni a semmi különöset nem mutató, de fő feladatát (a kapott gól elkerülése) jól elvégző walesiekre.

Aztán hirtelen, egy szép akció végén jött a meglepetés: megszerezte a vezetést a Swansea a 28. percben! Egy jobb oldalon kibontakozó akció végén, Sigurdsson passza után 16 méterről a dél-koreai Ki Szung Jong lőtte ki ballal a jobb alsó sarkot (0–1), ezzel ő lett az első ázsiai játékos a PL történetében, aki egy adott szezon első gólját szerezte.

A folytatásban a manchesteriek szélső beadásokat erőltettek, kevés sikerrel. A menedzser változott, a játék viszont nem – gondolhatták a szurkolók az első játékrészt követően, amelyben legnagyobb szórakozásuk a szintén debütáló szabadrúgás-jelölő spray volt: minden egyes használatánál hangosan (és boldogan) „olléztak” a lelátón.

A második félidő elején viszont már gólnak is örülhettek a hazaiak: az 53. percben egy szögletet és Jones csúsztatását követően Wayne Rooney ollózott közvetlen közelről Fabianski kapujába. 1–1.
Rooney már a harmadik PL-szezonban volt a Manchester United első gólszerzője, ezzel klubrekordot döntött.

Az angol válogatott csatár tíz perccel később a kapufát is eltalálta a saját maga által kiharcolt szabadrúgást követően, közel járt a duplázáshoz.

A fordítás helyett azonban újabb Swansea-gól következett: a 72. percben a gyorsan elvégzett szabadrúgás és Montero bal oldali beadása után Routledge találta el szerencsétlenül, mégis szerencsésen a labdát, elpuskázott lövése pont a középen érkező Gylfi Sigurdsson elé került, aki 6 méterről lőtt a kapu közepébe, De Gea csak beleérni tudott (1–2). A nyáron igazolt izlandi egy gólpasszal és egy góllal járult hozzá a szezon első győzelméhez.

nso